Зрив сезону в Криму не позначиться на ринку ділового туризму

21.03.2014
Автор: Прес-служба компанії «Арена КС»

Крим - улюблене місце корпоративного відпочинку і проведення конференцій, семінарів, тренінгів та інших ділових заходів. Сьогодні очевидно, що туристичний сезон у Криму зірвано, але як це вплине взагалі на ринок ділового туризму України?

За словами Яни Матвійчук, гендиректора компанії «Арена КС», одного з лідерів ринку ділового туризму, «клієнти вже скасували 90% заявок на проведення корпоративних заходів у Криму, в тому числі й на масштабні щорічні конференції, які багато років проводилися на ПБК».

Можна констатувати, що Крим 2014 року повністю закритий для ділового туризму. Більшість компаній переносять проведення корпоративних заходів до Києва і Карпат. Ця тенденція проявилася ще 2012, після того як запрацювали нові готелі та мотелі, побудовані до Євро 2012.

«Уже торік Карпатський регіон значно випередив Крим за кількістю проведених ділових заходів. Якщо частка Криму на цьому ринку 2013 склала 14%, то в Карпатах компанії провели близько 20% конференцій та інших корпоративних заходів. Цього року лідерство Карпат на ринку конференц-сервісу та ділового туризму закріпиться остаточно», - зазначає Яна Матвійчук.

За словами експерта, українські та зарубіжні компанії приваблюють природа Карпат, гостинний сервіс, помірні ціни, прохолодне карпатське літо і можливості для активного зимового відпочинку. Переорієнтація потоку ділового туризму з Криму в напрямку Карпат і Києва підвищить наповнюваність готелів, які сьогодні відчувають дефіцит у клієнтах.

 

Зрив сезону в Криму не позначиться на ринку ділового туризму